Belga

Geraardsbergen roept inwoners op om waterschade door te geven aan Vlaams Rampenfonds: "Kans om vergoeding te krijgen" 

Geraardsbergen roept zijn inwoners op om door te geven hoeveel waterschade ze hebben opgelopen door het onweer van het voorbije weekend. Dat kunnen ze melden bij het Vlaams Rampenfonds. "Hierdoor kan het fonds beter evalueren of het onweder als ramp erkend kan worden en dan kunnen ze een vergoeding krijgen", zegt burgemeester Guido De Padt (Open VLD).

De stad Geraardsbergen vraagt aan zijn inwoners om na te gaan of ze waterschade hebben opgelopen. En ze dringen er ook op aan om dat te melden bij het Vlaams Rampenfonds als er effectief sprake is van schade. "Hierdoor kan het fonds beter evalueren of het onweder als ramp erkend kan worden", klinkt het bij burgemeester Guido De Padt (Open VLD)

Op basis van aantal meldingen

Vroeger verzamelde het gemeentebestuur die meldingen, en gaf het die door aan het rampenfonds met de vraag of iets als ramp kon erkend worden. Nu is het anders: wie geen aanspraak kan maken op een verzekering, meldt de schade rechtstreeks aan het rampenfonds. 

De burgemeester hoopt op veel reactie van zijn inwoners, want het fonds beslist op basis van het aantal meldingen of het onweer en regen op een bepaalde plaats als ramp erkend wordt. "Pas als dat het geval is, kunnen burgers ook een dossier indienen om een vergoeding te krijgen", laat de burgemeester nog weten in zijn oproep.

kasto80

Meest gelezen