Homokoppel krijgt dreigbrief in de brievenbus

Een homokoppel uit Elewijt, Zemst, heeft een homofobe boodschap in de brievenbus gekregen. Dat meldt het Laatste Nieuws. Het gaat om een anonieme brief. Het koppel heeft de raad gekregen om een klacht in te dienen bij de politie.

Een homokoppel uit Elewijt, Zemst, heeft gisteren een anonieme brief gevonden in hun brievenbus. "Bende vuil homo's", staat er te lezen, "keep low profile. Of maak je klaar om te vertrekken." Het koppel postte het briefje op Facebook en kon rekenen op honderden steunreacties. 

De brief raakte ook tot bij de burgemeester van Zemst, Veerle Geerinckx (N-VA) . "Dit is onaanvaardbaar. Wij raden het koppel aan om klacht in te dienen want in onze gemeente aanvaarden wij zulk homofoob gedrag niet." Geerinckx betreurt dat zoiets in haar gemeente is gebeurd. "We zijn een regenbooggemeente. We willen het koppel ondersteunen en, als er klacht wordt ingediend, samen met de politie er voor zorgen dat dit soort gedrag niet meer voorkomt en aantonen dat dit onaanvaardbaar is."

Meest gelezen