Belga

Kaprijke investeert 30.000 euro in nieuwe camperplaatsen: "We hopen op ruimte van handelaars en landbouwers"

De gemeente Kaprijke maakt 30.000 euro vrij om 9 nieuwe locaties te vinden waar campers in de toekomst kunnen staan. Met de nieuwe locaties hopen ze ook toeristen van buiten het Meetjesland aan te trekken. "Hopelijk blijven Nederlandse en Duitse toeristen hier ook eens overnachten", zegt burgemeester Pieter Claeys (CD&V). 

Het gemeentebestuur van Kaprijke investeert 30.000 euro om maximaal 9 plaatsen in de gemeente aan te leggen waar meerdere kampeerwagens kunnen blijven staan. De gemeente wil zo toeristen van buiten het Meetjesland naar Kaprijke halen. "Ik denk dat onze gemeente in de regio al goed gekend is, maar er passeren hier ook veel Nederlandse en Duitse toeristen. We hopen hen te overtuigen om hier in de toekomst ook eens te overnachten", klinkt het bij burgemeester Pieter Claeys (CD&V).

Samenwerking met handelaars

Daarom vraagt de gemeente nu aan handelaars of zij de nodige ruimte hebben waar het wettelijk kan en mag. "Al kan het stedenbouwkundige element wel eens een belemmering vormen om daar effectief een kampeerplaats te mogen aanleggen, ondanks het feit dat het gelegen op een mooie landelijke locatie."

We hopen meer in te zetten op "landbouwtoerisme"

Pieter Claeys (CD&V), burgemeester van Kaprijke

De gemeente heeft het plan ook besproken met de adviesraad rond lokale economie. Daar kwam het idee om niet enkel aan handelaars voor ruimte te vragen. "We denken onder meer om verder in te zetten op "landbouwtoerisme", want landbouwers hebben doorgaans toch grote ruimtes die ze kunnen aanbieden."

De gemeente gaat ook advies geven en voor subsidies zorgen. Nog tot eind dit jaar mag iedereen een plan sturen naar de gemeente. In de provincie Oost-Vlaanderen zijn in totaal zo'n 30-tal plaatsen waar verschillende kampeerwagens terecht kunnen.  

kasto80

Meest gelezen