Kinderboerderij Tielt-Winge moet sluiten na klachten over druk verkeer en balkende ezels

Kinderboerderij Watermanshoeve, gelegen op de grens van Tielt-Winge en Bekkevoort, moet wellicht de deuren sluiten. Na een negatief advies van beide gemeenten krijgt de kinderboerderij geen omgevingsvergunning van de provincie.

Kinderboerderij Watermanshoeve van uitbater Gino Deroover ligt op de grens van Tielt-Winge en Bekkevoort en heeft van beide gemeenten een negatief advies gekregen. "Er waren meerdere opmerkingen die ze hadden, zoals de druk op het verkeer en enkele buurtbewoners kloegen ook over geluidsoverlast door een balkende ezel", legt Deroover uit. Daarom krijgt de Watermanshoeve nu geen omgevingsvergunning voor de bouw van een stal en het verder uitbaten van een kinderboerderij van de provincie."

Twee jaar geleden startte Deroover met zijn kinderboerderij deels op grondgebied Bekkevoort en deels in Tielt-Winge, maar al snel bleken er problemen op te treden. “Ik had een parking aangelegd, maar dat mocht blijkbaar niet en dus volgde een proces-verbaal”, geeft Gino toe. “Maar ik heb alles in de oorspronkelijke toestand hersteld dus daar is geen probleem meer mee. Maar dan is er ook nog het probleem van de omgeving: blijkbaar mag er in agrarisch gebied geen kinderboerderij ingericht worden."

Sociaal project

Uitbater Gino Deroover is er het hart van in: "Wij hebben er ons hart en ziel ingestoken. Bovendien is de kinderboerderij ook een maatschappelijk project. We stellen hier mensen te werk met een beperking, mensen die elders geen kansen krijgen. Het zou ook voor hen heel jammer zijn als de kinderboerderij moet sluiten."

Toch geeft Deroover niet op. "Volgende week zit ik samen met de gemeenten om te kijken wat nog kan. Daar zal veel van af hangen." De uitbater denkt er ook aan om opnieuw een vergunning aan te vragen in de hoop dat het dan wel lukt. Of het bijhorende dierenasiel blijft bestaan, is  nog niet duidelijk.

Uitbater Gino Deroover

Meest gelezen