Belga

Moeder Jasper Stuyven in de Tour: "Moest over hek klimmen om hem even te kunnen zien"

De ouders van de Leuvense wielrenner Jasper Stuyven volgen hun zoon deze week tijdens de Ronde van Frankrijk. Door de strenge coronamaatregelen is het weliswaar niet evident om hem fysiek te kunnen zien of te spreken.

"Gisteren konden we hem bij de bus zien, dus dat was wel fijn. Ook bij de aankomst in Valence hebben we hem even kunnen spreken. Dat is wel hels. De Tour de France is sowieso al een circus, maar corona maakt het er zeker niet makkelijker op", vertelt Kathleen op Radio 2 Vlaams-Brabant. Alleen al om even met Jasper te kunnen praten voor of na de wedstrijd, moeten ze soms toeren uithalen. "Gisteren zijn we zelfs over een hek moeten kruipen." (lacht)

Date met supporters

Vandaag staat er een vlakke rit op het programma in de Tour. Misschien wel gesneden koek voor Jasper Stuyven? "We hopen alleszins dat hij vandaag iets kan doen. Maar we weten dat niet en we vragen hem dat ook niet echt. Ook wij moeten gewoon afwachten. Tot nu tot is het altijd net niet geweest, maar hij blijft zeker proberen."

De ouders van Jasper volgen de Ronde van Frankrijk nog tot morgen. "Vandaag gaan we kijken in het dorpje Uzès waar het peloton voorbij komt. Daar hebben we ook afgesproken met een groepje supporters van Jasper. Morgen gaan we nog naar de start in Nîmes en daarna keren we terug naar huis", aldus nog mama Kathleen.

Meest gelezen