Luk De Wilde

Twee jonge mannen opgepakt in verband met overval op scoutskamp Temse en overval in Belsele

Er zijn twee jonge mannen, van 19 en 20 jaar, uit Beveren, opgepakt die verdacht worden van de overval woensdag op een scoutskamp in Temse en van een andere overval op een man in Belsele. Daar werd een man op zijn oprit overvallen door een gemaskerde en gewapende man. Het slachtoffer werd bedreigd met een mes en moest zijn portefeuille afgeven. 

Een gemaskerde man met een mes bedreigde woensdag een omwonende in de Populierenwijk in Belsele, bij Sint-Niklaas. Het slachtoffer stond op de oprit van zijn huis. De overvaller eiste zijn portefeuille, en toen kwam het tot een schermutseling. Daarbij liep het slachtoffer een steekwonde op en is hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar laten ze weten dat hij niet in levensgevaar verkeert.

Mogelijk verband met overval op scoutskamp

De overvaller zelf liep te voet weg.  De politie kreeg door getuigen een duidelijke persoonsbeschrijving en kon daardoor de dader na een uur oppakken.  Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) is nog steeds aangeslagen door het incident. "Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar er was een fantastisch optreden van onze politie. Zij waren heel snel ter plaatse en daarom hebben we toch al zeker één dader kunnen vatten."

19- en 20-jarige mannen uit Beveren

Het parket heeft ondertussen bevestigd dat een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit Beveren, zijn opgepakt. Ze worden verdacht van de overval op het scoutskamp in Temse en ze worden ook in verband gebracht met het steekincident in Belsele. De verdachten worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt hun aanhouding.

Luk De Wilde

Meest gelezen