Minister-president Jambon kritisch voor feestende jongeren in Spanje: "Dit had vermeden kunnen worden"

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is kritisch voor de feestende jongeren in Spanje. "Deze mensen zullen in quarantaine moeten gaan als ze terug zijn. Dit had vermeden kunnen worden als je je gezond verstand gebruikt."

Enkelen van de feestende jongeren die Spanje als vakantiebestemming kozen, raakten er eerder deze week besmet. Summer Bash en Jongerentravel willen de jongeren terug naar België halen. Minister-president Jan Jambon is kritisch voor de jongeren. 

"Er zijn een aantal maatregelen hier (bij ons blijft het nachtleven voorlopig dicht, red.). De logica is dat je die ook in het buitenland volgt. Als je ze dan in Spanje aan je laars lapt, is dat om problemen vragen. Onze campagneslogan is niet voor niets: geniet met maatregelen."

"We moeten samen de strijd voeren. Iedereen zal een inspanning moeten leveren. Het zijn de laatste loodjes, en ik begrijp dat die zwaar zijn", besluit Jambon.

Bekijk hier het volledige interview met minister-president Jan Jambon (NV-A):

Videospeler inladen...

Meest gelezen