Radio 2

Nieuw oefencentrum KV Kortrijk is absolute noodzaak voor de club

KV Kortrijk stelt vandaag haar nieuwe oefencentrum voor dat tegen de zomer van 2023 operatief moet zijn. 4,5 miljoen euro zal het nieuwe complex kosten. Het krijgt een plek aan het Kouterplein, achter het huidige Guldensporenstadion. “ Een moderne club kan niet zonder zo’n oefencentrum, het is noodzakelijk om jonge spelers aan te trekken en onze kern voor te bereiden op de competitie en de wedstrijden”, zegt voorzitter Ronny Verhelst. 

Eersteklasser KV Kortrijk was de enige West-Vlaamse topclub die nog niet over zo’n oefencentrum beschikte. “Het wordt 2.700 m2 groot met onder meer overdekte trainingszaal van 600 m2 groot, een keuken, eetzaal, ontspannings- en kantoorruimtes en een multi-medialokaal. De laatste ruimte zal een belangrijke schakel vormen voor onze supporters, want de Veekaa zet zwaar in op het sociale mediaverhaal waarmee we iedereen op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen de club”, zegt manager Matthias Leterme. 

Nieuw stadion blijft realistisch

“Dit is een grote stap vooruit”, zegt voorzitter Ronny Verhelst, “een belangrijke realisatie in de verdere uitbouw van onze club. Het nieuwe oefencentrum komt achter ons huidige stadion en ik besef het een contrast is met het guldensporenstadion, want dat is niet het meest moderne”, glimlacht hij. “De bouw van een nieuw stadion vraagt veel meer tijd en kost een veelvoud van het nieuwe oefencentrum. We doen er echter alles aan om het nieuwe stadion ook te realiseren. Tot zolang renoveren we ons huidige stadion waar we kunnen. Zo nemen we dit seizoen de grote familietribune onder handen.” 

Stad Kortrijk investeert 2,4 miljoen euro

De stad Kortrijk kwam over de brug met 2,4 miljoen euro om het nieuwe oefencentrum te realiseren, maar zal er ook de vruchten van plukken. Want het nieuwe complex kan bijvoorbeeld ook nuttig zijn voor leden van de atletiekclub om hun conditie bij te spijkeren. “Voor ons is het een onmisbare schakel voor het voortbestaan van de club. We trekken veel jonge spelers aan om die later voor een hogere prijs van de hand te doen. Met deze nieuwe faciliteiten hebben we een extra troef in handen om dit businessmodel van de club in stand te houden”, weet Matthias Leterme.  

Radio 2

Meest gelezen