Foto Gbs De Regenboog Sint Laureins

Ouders in Sint-Laureins starten petitie voor nieuwe gemeenschapsschool: "We willen geen katholieke school"

In Sint-Laureins zijn ouders een petitie gestart waarin ze de minister van Onderwijs vragen om er een nieuwe gemeenschapsschool op te richten. Dat doen ze omdat ze het niet zien zitten om hun kinderen naar de nieuwe katholieke basisschool te sturen. "Het is de enige school in een straal van 10 kilometer", zegt Paul Wallaert van het oudercomité.

Een oudercomité in Sint-Laureins vraagt aan de minister van Onderwijs om een nieuwe school van het gemeenschapsonderwijs op te richten. Dat is een reactie op de aangekondigde fusie van de gemeenteschool met de vrije basisschool. Die nieuwe grote basisschool zou dan onder de katholieke koepel komen. Daarom heeft het oudercomité alle ouders van de gemeenteschool bevraagd, en bijna 9 op de 10 van hen gaan niet akkoord met die ontwikkeling.

Onderwijswet

"In een straal van 10 kilometer is hier eigenlijk geen onderwijs", zegt Wallaert. "Daarvoor moet je al naar Watervliet, Eeklo of Maldegem. En de onderwijswet zegt: als er genoeg ouders zijn van kinderen die officieel onderwijs willen, dan kan de minister vragen aan het gemeenschapsonderwijs om een officiële gemeenschapsschool op te richten."

Met de handtekening van de ouders van 81 kinderen stapt het oudercomité met die vraag nu dus naar de minister. "We hebben de mening gevraagd van de ouders en zij zeggen dat ze hun kind gaan sturen naar die school als die wordt opgericht", klink het nog.

kasto80

Meest gelezen