Foto Reuzengilde Geraardsbergen

Reuzenfamilie Geraardsbergen doet dansje tijdens de Vlaamse Feestdag na lange coronaperiode

De Geraardsbergse reuzen Goliath, Gerarda en Kinneke Baba zullen komende zondag 11 juli eindelijk uit hun "kot" mogen komen na een ellenlange coronaperiode. Tijdens de Vlaamse feestdag zullen de reuzen dansen in de ZomerArena tijdens "Vlaanderen Feest viREUSvrij".

De Reuzengilde van Geraardsbergen is opgetogen want de reuzenfamilie met vader Goliath, moeder Gerarda en zoon Kinneke Baba mag weer buiten. "Het was veel te lang geleden", zegt Steven Delanghe van de Reuzengilde. "De reuzen zijn vorig jaar maar twee keer buiten geweest. Eenmaal om het nieuwe houten hoofd van Goliath voor te stellen, en dat was vóór corona in januari. De tweede keer was in het najaar met de andere twee nieuwe houten hoofden, maar toen was er geen publiek bij."

Beluister het interview hieronder met Steven Delanghe en/of lees verder.

Reuzenlied en dansen

De reuzengilde profiteerde van de lange coronaperiode om de verschillende onderdelen van de reuzen te restaureren. Nu zondag 11 juli kunnen de reuzen bewonderd worden door het publiek tijdens "Vlaanderen Feest viREUSvrij". In de ZomerArena, een plek waar in openlucht rond een podium kan gezeten worden in de stad, zullen de mensen kunnen meezingen met verschillende liedjes. Er zal ook een nieuw reuzenlied met de toepasselijke naam "Reus" voorgesteld worden. De reuzen zullen hun beste beentje voorzetten tijdens een aantal dansjes.

Erfgoed Vlaamse Ardennen gaat er ook een nieuw prentenboek voorstellen waarin reuzin Gerarda de hoofdrol speelt. Plaatsen zijn beperkt en bijna helemaal volzet, reserveren moet gebeuren via de Facebookpagina van de Reuzengilde.  

"Vlaanderen Feest viREUSvrij" gaat door in samenwerking met ‘denderend KLEIN’, ‘Cultuurraad Geraardsbergen’, ‘Stad Geraardsbergen en ‘Vlaanderen Feest’. De reuzen zijn trouwens helemaal in het nieuw gestoken dankzij twee ervaren naaisters: zie Instagrampost hieronder.

kasto80

Meest gelezen