Scoutsleider betrapt met 27  jongeren in zijn bestelwagen: 15 dagen rijbewijs kwijt

Een scoutsleider uit het Mechelse is woensdag betrapt aan het station van Veurne terwijl de laadruimte van zijn bestelwagen volgepakt zat met maar liefst 27 jongeren. Ze waren het beu om te wandelen, dus had hij beslist om ze met de auto te vervoeren. Hij is 15 dagen zijn rijbewijs kwijt. 

Woensdag zag een inspecteur van politiezone Spoorkin plots tientallen scoutsleden uit een gehuurde bestelwagen stappen. Met maar liefst 27 zaten ze samengepakt tussen een paar bierbakken. Volgens de chauffeur, één van de leiders, hielden ze een rondtrekkend kamp en waren ze al dagen op wandel. Maar ze waren moe geworden, dus had hij beslist om ze, allemaal in 1 keer, met de auto tot in Veurne te brengen. De jongeman, een twintiger, mocht meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt het pas binnen ruim 2 weken terug.

Krachtig signaal

"Die jongen was zeer meegaand en zag ook in dat hij een grove fout heeft gemaakt", zegt commissaris Toon Fonteyne, “maar we wilden een krachtig signaal geven dat dit niet kan. Ik mag er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn als iemand achteraan op die bestelwagen was ingereden". De leden van de groep, allemaal meerderjarigen, komen uit de streek van Mechelen.  

Meest gelezen