Uiterst giftige slangen in beslag genomen in Pelt: "Eigenaar lag in coma na beet" 

In Pelt werden deze week drie Texaanse ratelslangen en een Indische cobra in beslag genomen. De eigenaar ontsnapte op het nippertje aan de dood na een beet van een van de dieren, meldt TV Limburg. "Er bestaat geen tegengif", waarschuwt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen.

"Zulke dieren zijn levensgevaarlijk, het zijn echt geen huisdieren", zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. De eigenaar belandde na een beet van een van zijn slangen in een coma en moest maandenlang verzorgd worden, in verschillende ziekenhuizen. "Er bestaat geen tegengif, de man raakte ook een vinger kwijt en zijn arm is verminkt." 

(Lees verder onder foto)

Het lijkt stoer en geweldig als zo'n slang daar ligt te ratelen, maar het is levensgevaarlijk

Sil Janssen, Natuurhulpcentrum

"De Indische cobra en de Texaanse ratelslang zijn echt geen doetjes", gaat Janssen verder. "Ze werden wellicht in het buitenland gekocht en dan binnengesmokkeld. Het lijkt stoer en geweldig als zo'n slang daar ligt te ratelen, maar het is echt levensgevaarlijk. Als zo'n dier kan ontsnappen, dan worden ook mensen die er niets mee te maken hebben in gevaar gebracht."  

Bekijk hieronder de toelichting door Frederik Thoelen van Natuurhulpcentrum Oudbergen in het verslag van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen