Foto: Radio 2

Mechelen heeft opnieuw volwaardige atletiekpiste: "Het geeft een boost aan onze atleten"

In Mechelen is er opnieuw een volwaardige atletiekpiste in het Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker. Naast de piste kan je ook kogelstoten, discuswerpen en verspringen. “Wedstrijden zijn wat we echt graag doen, dus die nieuwe piste was absoluut nodig”, zegt Jasper Jacobs, de voorzitter van atletiekclub RAM.

Na vier jaar is er op het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in Mechelen terug een atletiekpiste die in aanmerking komt voor internationale competitiewedstrijden. Volgens Jasper Jacobs, voorzitter van atletiekclub RAM, was de vernieuwing broodnodig. “Een drietal jaar geleden werd onze piste zelfs afgekeurd voor het organiseren van wedstrijden. Dat is wat we echt graag doen. Die nieuwe piste was dus absoluut nodig.” 

De renovatiewerken hebben negen maanden geduurd. De atletiekpiste ging van zes naar acht banen. Naast de piste kan je ook kogelstoten, discuswerpen en verspringen. Binnenkort komen ook de matten aan voor de hoogspring- en polsstokspringstand. “Dit geeft echt een boost aan onze atleten en atletiek in het Mechelse in het algemeen”, zegt Jacobs. 

Drie jaar geleden werd onze piste zelfs afgekeurd voor wedstrijden, de nieuwe piste was nodig

Jasper Jacobs, voorzitter atletiekclub RAM

Ook atleet en trainer Kathleen Van De Wolf is opgetogen. "Als werper ben ik heel blij dat we nu twee kooien hebben: één op het middenterrein om het voetbalterrein te sparen, waar we heel ver kunnen gooien. En daarnaast nog een trainingskooi buiten de piste. Dat geeft ons de mogelijkheid om meerdere werpproeven in competitie te doen."

1,1 miljoen euro

Provincie Antwerpen, Stad Mechelen en Sport Vlaanderen investeerden zo'n 1,1 miljoen euro in de infrastructuur. Dat is een terechte investering volgens de Mechelse schepen voor Sport en Jeugd, Abdrahman Labsir (VoorMechelen). “Ik ben 2,5 jaar geleden gestart als sportschepen en heb toen vastgesteld dat we extra moeten investeren in atletiek. We hebben hier een fantastische club in Mechelen met heel wat leden. Ze konden geen wedstrijden meer organiseren. Een stad als Mechelen kan zich dat niet veroorloven.” 

Meest gelezen