Vertrekhal Brussels Airport ontruimd wegens verdachte koffer, maar gelukkig was het vals alarm

De vertrekhal van Brussels Airport is vanmiddag een tijd lang ontruimd geweest omdat er een verdacht stuk bagage was aangetroffen. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om het stuk te onderzoeken en stelde vast dat er niets aan de hand was met de koffer. Vals alarm dus, met enkele vertraagde vluchten tot gevolg. 

Rond 16 uur vanmiddag werd de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem ontruimd omdat aan één van de check-inbalies een stuk bagage was achtergelaten. De politie heeft toen het zekere voor het onzekere genomen en de vertrekhal laten ontruimen; alle aanwezigen moesten de hal verlaten.   

Om het verdacht stuk bagage te controleren, kwam ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Die stelde vast dat er niets aan de hand was met het stuk bagage. Daarop werd de vertrekhal weer vrijgegeven. Dat meldt Brussels Airport rond 17.45 uur. 

Door de ontruiming heeft een aantal vluchten een vertraging van anderhalf à twee uur opgelopen, maar er werden geen vluchten geschrapt.

Hoeveel mensen er precies aanwezig waren, is niet geweten, maar een woordvoerster van de luchthaven zegt dat het vanmiddag redelijk druk was in het gebouw van de luchthaven.

Meest gelezen