Radio 2

Waterfonteinen teisteren donderdagmarkt van Harelbeke opnieuw

Op de wekelijkse donderdagmarkt in Harelbeke was het weer van dat. Net als in maart van dit jaar zijn de waterfonteinen op het plein plots in gang geschoten terwijl de marktkramen er al stonden.

Het gebeurde al eens in maart van dit jaar dat de nieuwe waterfonteinen op het centrale plein in Harelbeke plots in gang schoten. Later bleek dat de aannemer de fonteinen wou testen, maar niet wist dat er markt was die ochtend. Maar ook vanmorgen werden de waterfonteinen plots gestart, op een moment dus dat het niet de bedoeling is, want de marktkramen staan daar nu. Sibylle Demeulemeester staat er met haar snoepkraam: "Het is weer van dat, al de 2de keer. De fonteinen zijn aan het dansen en mijn snoepgoed is aan het zwemmen. Met welke uitleg zullen ze nu weer afkomen? Ik kom de volgende keren met een bang hartje naar Harelbeke."

Bekijk hier de beelden van deze voormiddag:

Videospeler inladen...

Slordig en amateuristisch

Burgemeester Alain Top (Vooruit) heeft alle begrip voor de ergernis van de marktkramers. "Ik ben zelf teleurgesteld en boos op de firma die de fonteinen geïnstalleerd heeft. Gisteren en eergisteren was er op de markt een filmvoorstelling in open lucht. Het bedrijf had daarvoor de regeling van de fonteinen aangepast. Maar blijkbaar hebben ze er opnieuw geen rekening mee gehouden dat er vandaag marktkramers zouden staan. Ik vind dat bijzonder slordig en amateuristisch." 

Na 20 minuten konden de fonteinen worden uitgezet. 

Meest gelezen