Foto: Radio 2

Familielid bekent brandstichting in Overijse 

In Overijse heeft gisterenavond een zware brand gewoed in een garage. Die blijkt nu te zijn aangestoken. Een verdachte, een familielid van 46 uit Kortenberg, heeft de brandstichting nu bekend. Hij verschijnt morgen voor de onderzoeksrechter. Een tijd werd gevreesd dat er zich nog iemand onder het puin bevond, maar die persoon heeft zich intussen gemeld bij de hulpdiensten. 

De brand brak iets voor 23 uur gisterenavond uit in een garage in de Vijverstraat. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer nam geen risco's en evacueerde vier gezinnen die dichtbij woonden. Zij mochten intussen al terugkeren naar huis. Bij de brand vielen uiteindelijk geen slachtoffers. Wel is er mogelijk asbest vrijgekomen.  Dat wordt vandaag onderzocht. 

Volgens de brandweer is de brand aangestoken. Een familielid van 46 uit Kortenberg heeft tijdens zijn verhoor de brandstichting bekend. Hij verschijnt morgen voor de onderzoeksrechter. Op brandstichting bij nacht staan zware straffen.

Meest gelezen