Italiaan gelyncht door menigte van 600 mensen in Honduras omdat hij dorpsgenoot vermoord zou hebben

In Honduras, in Centraal-Amerika, is een Italiaan gelyncht door een menigte van zo'n 600 mensen. De Italiaan werd ervan verdacht een oudere man te hebben vermoord. Ook zijn huis en auto werden in brand gestoken.

Giorgio Scanu woonde in Santa Ana de Yusguare, een gemeente in het zuiden van Honduras, zo'n 80 kilometer van de hoofdstad Tegucigalpa. De man werd verdacht van de moord op een 74-jarige dorpsgenoot. Een menigte van zo'n 600 mensen nam het recht in eigen handen en trok naar zijn huis.

Sommigen onder hen waren gewapend met stokken, machetes en stenen. Op videobeelden en foto's die op het internet circuleren, is te zien hoe de man bloedend op de grond ligt terwijl zijn aanvallers tegen hem tekeer gaan.

De menigte stak ook zijn huis en auto in brand. Een politiepatrouille in de buurt kwam ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de menigte haar gang bleef gaan. Scanu werd uiteindelijk nog zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

De politie is een onderzoek gestart om de daders te identificeren en op te sporen.

De voorpagina van een Hondurese krant.

Meest gelezen