KU Leuven

KU Leuven bouwt mobiele studentenkoten met containers: "Dreigend tekort aan studentenkamers"

Om het dreigende tekort aan studentenkamers in Leuven op te vangen, bouwt de KU Leuven een nieuwe studentenresidentie in het centrum van de stad. Het nieuwe studentengebouw bestaat uit 52 containers. "Omdat onze universiteit almaar populairder wordt bij buitenlandse studenten moesten we dringend op zoek naar meer studentenkamers", vertelt vicerector Internationaal Beleid, Peter Lievens. "Met containers kunnen we veel sneller nieuwe koten bouwen."

De KU Leuven ziet het aantal buitenlandse studenten jaar na jaar toenemen. Door de coronacrisis was dat vorig jaar iets minder, maar volgend academiejaar hoopt de universiteit opnieuw veel buitenlandse studenten te verwelkomen. Om hen, maar evengoed ook de binnenlandse studenten, een dak boven het hoofd te bieden ging de universiteit op zoek naar nieuwe studentenkamers. Want door het stijgend aantal buitenlandse studenten is er een dreigend tekort aan Leuvense studentenkoten. 

Studentenkamers met tuinzicht

Een snelle oplossing vond de universiteit in mobiele studentenkoten, containers, die geplaatst worden naast studentenresidentie Copal, vlak bij de Kruidtuin. "Wij noemen het graag studentenkamers met tuinzicht", zegt vicerector Lievens. "Het gaat om een prefabgebouw, waar we een 70-tal kamers met alle comfort  op enkele weken tijd kunnen bouwen. Zodanig dat we al in september, bij de start van het nieuwe academiejaar, wat meer ruimte hebben." 

Mooi uitgeruste kamers met alle comfort

Peter Lievens, vicerector Internationaal Beleid KU Leuven

De studenten zullen geen verschil merken tussen een studentenkamer in een bakstenen gebouw of een kamer in deze prefabconstructie, verzekert Lievens. "Het gaat om mooie, zeer goed uitgeruste kamers met alle comfort, waar het sanitair wel gedeeld moet worden", aldus de vicerector. "De kamers zijn zelfs ruimer dan voorgeschreven en het gebouw is uitgerust met een warmtepomp."

Meest gelezen