BEKIJK - "We komen weer buiten en we zijn gelukkig", Leuven heeft tijdelijke velodroom

Een houten fietspiste voor jong en oud moet de benedenstad wat meer doen leven. Op het terrein van het afgebroken Sint-Pieters-ziekenhuis staat een echte velodroom. Het is een tijdelijk project tot de bouw begint van een nieuwe podiumzaal. 

In de Brusselsestraat in Leuven is op de plaats van het vroegere Sint-Pietersziekenhuis een tijdelijke velodroom geopend. Het is een project in afwachting van de werken voor een nieuwe podiumkunstengebouw. Die werken starten eind 2023 en tot zolang blijft de velodroom toegankelijk. Je kan er fietsen, maar het is meer dan dat, zegt schepen van cultuur Denise Vandevoort: "Het is de bedoeling dat er allerlei kleine evenementen georganiseerd worden. Het is een ontmoetingsplek voor fietsers, gezinnen, maar ook om bij te praten met een drankje van café velo en we gaan de velodroom ook gebruiken bij het Wereldkampioenschap wielrennen in september."

De Velodroom van Leuven werd vandaag ingefietst door de wielrenners Sander Armée, Thimo Willems en Kenneth Van Rooy. 

Leuvenaar Wilfried Theunis is bijzonder blij met het initiatief:

Videospeler inladen...

Meest gelezen