Limburgse jongeren keren terug uit Spanje: "Heel de rit geen tussenstop gemaakt"

Op dit moment zijn zo'n 100 Vlaamse jongeren onderweg naar België nadat ze tijdens feestvakanties aan de Spaanse Costa Brava besmet raakten met het coronavirus. Onder hen ook Milan uit Hasselt. "Iedereen is uitgeput en slechtgezind."

Jongerenorganisatie Jongerentravel stuurde woensdag twee bussen uit België naar Spanje, om donderdagnamiddag de 105 besmette jongeren vervroegd terug te halen. Nu zijn die jongeren al bijna thuis. “Iedereen is uitgeput en slechtgezind”, vertelt Milan uit Hasselt. De bus waarop hij zit, heeft gedurende heel de reis geen tussenstop gemaakt. “Dat is ook logisch, want we mogen met niemand anders contact hebben. Er zijn ook geen extreem zieken, de meesten voelen zich gewoon een beetje slecht."

De maatregelen in Spanje zijn niet zo streng als in België, maar we hielden ons wel aan alle regels die Jongerentravel ons heeft opgelegd

Zelf voelt Milan zich wel goed. “In de ochtend was het een beetje moeilijk, maar ik voel me voor de rest redelijk oké", zegt hij. Van Jongerentravel mochten de jongeren in Spanje enkel in hun eigen bubbels activiteiten houden. “De maatregelen in Spanje zijn lang niet zo streng als in België, maar we hielden ons wel degelijk aan alle regels die Jongerentravel ons heeft opgelegd", klinkt het.

De jongeren komen vandaag aan in België en moeten dan meteen in quarantaine. Ook de andere leden van hun gezin moeten in quarantaine.

Meest gelezen