Radio 2

Limburgse ondernemers durven weer op vakantie. 1 op 10 blijft aan 't werk: "Corona maakt het toch moeilijk"

Uit de vakantieondervraging van UNIZO blijkt dat Limburgse ondernemers, ondanks corona, toch meer vakantie durven nemen. Toch kiezen velen ervoor om ook in de zomer door te werken. "Door corona hebben we heel wat vertraging opgelopen die we nu kunnen inhalen", klinkt het.

UNIZO Limburg ondervroeg 221 Limburgse ondernemers over hun vakantieplannen. Vorig jaar durfden opvallend weinig ondernemers vakantie te nemen door de coronacrisis en ook dit jaar neemt nog 10% van de ondernemers niet vrijaf. Voor velen is de zomer namelijk het moment om verder aan hun zaak te werken.

We hadden nood aan vakantie, maar dat is te veel gedoe

Ingrid Koolen, doe-het-zelfzaak Iliaens

"De eerste week van de bouwvakantie blijft onze winkel nog geopend", vertelt Ingrid Koolen van doe-het-zelfzaak Iliaens in Alken. "Daarna werken we verder aan onze nieuwbouw. Er is nog veel werk en door corona hebben we heel wat vertraging opgelopen. Eigenlijk wilden we wel op vakantie want we hebben er echt nood aan na dat harde werk. Helaas brengt reizen naar het buitenland te veel gedoe met zich mee", zegt Koolen.

Vakantie voor bedrijfsstrategie

Bij UNIZO zien ze al het tweede jaar op rij een corona-effect. "Vakantie nemen blijft nochtans belangrijk voor iedereen", zegt Bart Lodewyckx van UNIZO Limburg. "We zien wel dat veel ondernemers hun vakantie gebruiken om aan de toekomst en de strategie van hun bedrijf te werken en dat stemt ons hoopvol. Als er een ding is dat we tijdens corona geleerd hebben, is het om snel te schakelen en daarbij is een goede strategie cruciaal."

Meest gelezen