Miami Herald Staff

Opnieuw 14 lichamen gevonden onder het puin van een ingestort flatgebouw in Miami

In de Amerikaanse staat Florida is het aantal slachtoffers van de instorting van een flatgebouw verder opgelopen. Vandaag zijn nog eens 14 lichamen van onder het puin gehaald. Er zijn ook nog altijd tientallen mensen vermist. Het precieze aantal is niet zeker.

Het was Daniella Levine Cava, de burgemeester van Miami-Dade, die het trieste nieuws kwam melden, zoals ook de voorbije dagen. Vandaag zijn er dus opnieuw 14 lichamen geborgen. Ook de voorbije dagen lag het aantal hoog. 

In totaal zijn er de voorbije twee weken nu al zeker 78 lichamen gevonden. Er wordt nog altijd gezocht naar tientallen vermisten. Het precieze aantal is niet bekend omdat niet duidelijk is hoeveel bewoners er op het ogenblik van de ramp in het gebouw aanwezig waren. 

Sinds gisteren hebben de hulpverleners alle hoop opgegeven om nog mensen levend van onder het puin te halen. Dat maakt het opruimen van het puin en het zoeken naar lichamen gemakkelijker. 

Intussen worden in Miami in snel tempo andere gebouwen onderzocht op eventuele problemen. 

Meest gelezen