AFP or licensors

Kroonprinses Elisabeth rondt militaire opleiding af: "Ik heb hier enorm van genoten"

Kroonprinses Elisabeth is bezig aan de laatste dagen van haar opleidingsjaar aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Momenteel neemt ze deel aan een zomerkamp in Aarlen, waar ze samen met andere leerling-officieren haar militaire vaardigheden en technieken aanscherpt. Elisabeth stapte ongepland op de journalisten af die haar een voormiddagje mochten volgen. "Ik heb enorm genoten van mijn tijd op de militaire school, ik heb fantastische mensen ontmoet en veel ervaringen opgedaan", klonk het.

De tactische opleiding in het militaire kamp Lagland in Aarlen duurt 24 dagen en is zowel praktisch als theoretisch. De leerling-officieren scherpen er hun militaire vaardigheden en technieken aan. Voor kroonprinses Elisabeth (19) is het de laatste fase van haar eenjarige opleiding. Op de vijfde dag van het kamp was de pers uitgenodigd om de kroonprinses een ochtend te volgen tijdens alle activiteiten.

Na het hindernissenparcours, dat ze voor de eerste keer aflegde, stapte ze ongepland op de pers af. "Goeiemorgen" sprak ze vlotjes en nog lichtjes buiten adem. "Dankjewel om hier zo vroeg te zijn. Ik ben het intussen gewoon om zo vroeg op te staan. Ik heb mij veel moeten aanpassen hier, maar ik heb er enorm van genoten."

"Ik heb fantastische mensen ontmoet, veel nieuwe ervaringen opgedaan. Ik hoop jullie terug te zien op 21 juli", zei de prinses nog:

Videospeler inladen...

Kroonprinses Elisabeth slaapt net zoals de andere leerling-officieren op een luchtmatras in een individuele tent. Om 6 uur staan ze op, daarna volgt het ontbijt en een vlaggengroet. De Brabançonne is ook een dagelijks ritueel. En de eerste activiteit van de dag was dus een hindernissenparcours. Tegen het einde van het kamp moeten de leerlingen de 20 hindernissen vlot kunnen nemen met de correcte techniek die ze vandaag aangeleerd kregen.

Het kamp duurt nog een drietal weken. Op 21 juli wordt het kort onderbroken voor het defilé op de nationale feestdag. Kroonprinses Elisabeth zal daar samen met de andere leerling-officieren defileren op het Paleizenplein. 

Wat Elisabeth na haar eenjarige opleiding aan Koninklijke Militaire School gaat doen, is nog niet bekend.

Kroonprinses Elisabeth heeft naar eigen zeggen genoten van haar legeropleiding. Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen