ZOL stelt twee noodploegen samen om mogelijke vierde golf coronapatiënten op te vangen

Nu de besmettingen in Limburg weer toenemen, bereidt het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) zich voor op een mogelijke vierde golf. Het ziekenhuis wil daarvoor twee noodploegen met verpleegkundigen samenstellen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Op dit moment liggen in heel Limburg 7 covidpatiënten in de ziekenhuizen, maar dat cijfer zou al snel kunnen oplopen in de komende weken. "Je ziet het nu bijvoorbeeld met de jongeren die besmet terugkeren uit Spanje. Hoewel ze zelf niet veel van het virus ondervinden, kunnen ze het virus toch verspreiden en dat is erg zorgwekkend", zegt Erwin Bormans, directeur van het ZOL. "Bovendien verspreidt de delta-variant zich nu ook razendsnel. Momenteel zien we nog geen toename in onze ziekenhuisopnames, maar de mogelijke vierde golf is in aantocht en daar willen we ons op voorbereiden."

Werk verlichten

Tijdens de vorige golven had het ZOL tot dertig extra verpleegkundigen op intensieve covidafdelingen nodig. "In het begin van de pandemie was Limburg erg getroffen, onze ziekenhuizen lagen vol. Gelukkig hadden we een aantal rustdagen vorige zomer, toen viel het mee qua besmettingen. Maar sindsdien hebben onze verpleegkundigen niet kunnen rusten. Een vierde golf, daar kijken ze niet naar uit", zegt Bormans.

Daarom zoekt het ZOL interne en externe verpleegkundigen om bij een mogelijke vierde golf in te springen. "Het wordt geen voltijdse job. We zoeken verpleegkundigen die enkele shifts kunnen meedraaien", aldus Bormans. Geïnteresseerden voor de noodploeg op de intensieve covidafdelingen, die hiervoor nog niet opgeleid zijn, krijgen van het ziekenhuis een opleiding. Wie zich wil aanmelden, kan dat op de website van de ZOL.

Meest gelezen