BELGA/ICKX

Acht Willebroekse jongeren gewond bij ongeval tijdens kamp in Gedinne

Acht Willebroekse jongeren die op kamp zijn in Gedinne, in de provincie Namen, zijn vrijdagavond rond 20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat heeft de gemeente Willebroek bekendgemaakt.

De wagen waarin de jongeren zaten, is van de weg geraakt. Op de N99 in Olloy-sur-Viroin, in een bocht op de weg naar Vierves, raakte de wagen met de wielen in de grasberm, raakte daar een paal, kantelde en kwam terecht in een greppel. De jongeren kwamen van een karting en waren op weg naar hun kampplaats in Gedinne.

Volgens lokale media zaten sommige inzittenden zonder gordel in de kofferruimte van de minibus. Acht inzittenden raakten gewond. Zeven ziekenwagens, twee mugs en een medische helikopter kwamen snel ter plaatse en brachten de gewonden naar verschillende ziekenhuizen in de regio.  Rond 23 uur was de weg weer vrij.

Zeven van de acht jongeren mogen vandaag het ziekenhuis verlaten. "Zes van hen hadden lichte verwondingen, zoals snijwonden en kneuzingen", zegt waarnemend burgemeester Luc Spiessens. "De zevende had een sleutelbeen- en ribbreuk, maar mag ook vandaag het ziekenhuis verlaten. Het achtste kind had een heupfractuur en werd op vraag van de ouders naar een ziekenhuis in Brussel overgebracht."

De jongeren namen deel aan een "2830-kamp", dat door de gemeente Willebroek georganiseerd wordt. Vandaag was het sowieso de laatste dag van het kamp, de deelnemers die niet betrokken waren bij het ongeval, kwamen vanmiddag terug thuis met de bus. 

Meest gelezen