(archieffoto)

Lokaal onweer met heel veel regen voorspeld, nummer 1722 geactiveerd

Het KMI voorspelt voor vandaag lokaal hevig onweer met veel regen. Code geel is van kracht en het noodnummer 1722 is alvast opnieuw geactiveerd voor niet-levensbedreigende noodsituaties.

De dag is op de meeste plaatsen nog relatief droog begonnen, maar het wordt stilaan onstabiel. Verspreid in het land kunnen deze namiddag en vanavond intense regen- en onweersbuien ontstaan. De kans op onweer is het grootst in het oosten van het land, lokaal kan er heel veel regen op korte tijd vallen.

Het KMI heeft code geel afgekondigd voor onweer, wat betekent dat er niet alleen kans is op zware regen, maar ook mogelijk hagel, rukwinden of blikseminslagen die overlast kunnen veroorzaken.

Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het noodnummer 1722 geactiveerd voor niet-levensbedreigende noodsituaties. Het nummer 112 mag je enkel bellen voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (vrijdag 9 juli, 20 uur):

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Wat belooft de rest van de week?

Morgen start met ochtendgrijs, geleidelijk zal de zon er op vele plaatsen doorbreken. We krijgen een afwisseling van zon en stapelwolken, op de meeste plaatsen blijft het ook droog. De maxima liggen rond 21 of 22 graden.

Maandag krijgen we te maken met een actieve neerslagzone. Het is eerst vrij zonnig, maar de bewolking neemt toe vanaf het zuiden. In de namiddag wordt het zwaarbewolkt met soms intense regen, plaatselijk met onweer. De temperaturen gaan tot 23, 24 graden.

Dinsdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Plaatselijk kan er veel regen vallen. Het wordt frisser, met maxima van 18 tot 20 graden.

Ook woensdag wordt het vrij fris met af en toe buien. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Donderdag is het nog wisselvallig met vooral in het binnenland perioden van regen. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden.

Vrijdag zou het zo goed als droog moeten blijven, met nog vrij veel bewolking. Het wordt iets warmer, met maxima rond 22 graden in het centrum van het land.

Meest gelezen