Een agent beveiligt de omgeving van de RTL 4-studio, eerder deze week.

Nederlandse omroep RTL schrapt live-uitzending wegens "ernstige dreiging"

De Nederlandse commerciële omroep RTL heeft de live-uitzending van het programma "RTL Boulevard" geschrapt wegens een "ernstige dreiging". De studio aan het Leidseplein in Amsterdam is ontruimd. Wat de dreiging precies inhoudt, is niet bekend, maar mogelijk is er een verband met de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries eerder deze week.

De omroep zegt kennis te hebben genomen van informatie van de burgemeester van Amsterdam, de politie en het gerecht. "Er is informatie binnengekomen dat er extra maatregelen nodig zijn bij de studio van "RTL Boulevard". Dit zijn zichtbare en onzichtbare maatregelen", zegt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam, geciteerd door NOS Nieuws. Hoe lang de maatregelen van kracht zullen zijn, is niet duidelijk.

Wat voor informatie er is binnengekomen, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Bronnen bij RTL Nieuws zeggen dat het zou gaan om een serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad. 

Afgelopen dinsdag werd misdaadjournalist Peter R. de Vries op straat neergeschoten kort nadat hij de studio van "RTL Boulevard" in het centrum van Amsterdam had verlaten. Hij ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. 

Bijzonder veel politie op en rond het Leidseplein in Amsterdam, bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

"Ingrijpende en heftige beslissing"

De Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus noemt de beslissing om de uitzending niet te laten doorgaan "ingrijpend en heftig". 

De uitzending van "RTL Boulevard" was gepland om 18.35 uur. Op dat tijdstip is in de plaats een herhaling uitgezonden van de uitzending van afgelopen woensdag, waarin een hommage werd gebracht aan Peter R. de Vries. 

"Over hoe het morgen verder gaat, zijn we nu in overleg", zegt RTL. "Veiligheid staat boven alles."

Meest gelezen