Vrachtwagen rijdt in op stilstaande auto: 2 doden, inzittenden van auto zijn volgens getuigen gevlucht

Een ongeval op de E17 in Kortrijk-Oost heeft vanochtend twee levens geëist. Een vrachtwagen reed er in op een auto die na het verliezen van een band, stilstond op de snelweg. In de vrachtwagen kwamen twee mensen om het leven, de inzittenden van de wagen zijn volgens getuigen gevlucht. Er was de hele ochtend lang hinder op de  E17.

Het ongeval gebeurde om 3.30 uur vannacht. Een vrachtwagen botste op een auto met Franse nummerplaat. De trekker met oplegger kantelde en kwam volledig dwars over de snelweg te liggen. De vrachtwagen raakte op de middenberm een verlichtingspaal die schuin kwam te staan.

Volgens onze correspondent ter plaatse stond de Franse auto op het ogenblik van het ongeval stil tussen de rechter- en de middenrijstrook. De auto was daar achtergelaten, na het verliezen van een band. 

Bekijk hier de beelden van vlak na het ongeval:

Videospeler inladen...

Getuigen zagen de twee inzittenden van de stilstaande auto op de vlucht slaan. Een deskundige van het parket is ter plaatse voor de vaststellingen. Voor de vrachtwagenchauffeur kon geen hulp meer baten. Hij is overleden. Nu is ook bekendgemaakt dat er in de vrachtwagen nog een tweede persoon om het leven kwam.

Vanochtend vroeg stonden op de snelweg richting Frankrijk vooral buitenlandse vrachtwagenchauffeurs en buitenlandse reizigers die op vakantie vertrokken naar het zuiden. Zij mochten onder begeleiding van de politie rechtsomkeer maken en konden de snelweg aan de oprit van Deerlijk of Waregem verlaten. 

Meest gelezen