radio 2

Auto belandt in kanaal in Geel: bejaard slachtoffer in kritieke toestand

Aan de Kanaaldijk in Geel-Ten Aard is een bejaarde man gisteren met zijn auto in het kanaal beland. Een passant die het ongeval had zien gebeuren, sprong de zinkende auto achterna en sloeg de achterruit in maar kreeg het slachtoffer niet uit de wagen. De brandweer kwam even later met verschillende duikteams ter plaatse en slaagde daar wel in. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag in de vooravond week een bejaarde man aan de Kanaaldijk in Geel-Ten Aard, vlakbij de oude bloemmolens, om een nog onbekende reden van de rijbaan en belandde met zijn auto in het water. Een passant, die het ongeval had zien gebeuren, aarzelde geen moment en sprong de zinkende wagen achterna. Hij sloeg de achterruit van de wagen in, in de hoop zo bij de man te geraken maar dat lukte niet.

Even later kwamen verschillende duikteams van de brandweer ter plaatse; zij kregen de man wel op het droge. Het slachtoffer, een tachtiger, werd ter plaatse gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt daar in een kunstmatige coma gehouden. Zijn toestand is nog altijd kritiek.

Meest gelezen