Politie houdt oogje in het zeil in uitgaansbuurt in Knokke, na sluitingstijd raken gemoederen verhit

De politie van Knokke-Heist heeft gisterennacht moeten ingrijpen op het Alfred Verweeplein in Knokke, waar een groot aantal tieners was samengekomen om uit te gaan. Ze hielden zich daarbij niet aan de coronamaatregelen. Onder de feestvierders waren veel Nederlanders, maar uiteindelijk kreeg de politie het aan de stok met twee Vlaamse jongemannen. 

De avond startte rustig. Veel tieners, vaak niet ouder dan 16 jaar, kwamen naar het Alfred Verweeplein, dé uitgaansplek in Knokke. Onder hen veel Nederlanders. De politie was zichtbaar aanwezig en kreeg ondersteuning van de Nederlandse cavalerie. 

Na sluitingstijd raakten de gemoederen verhit en moest de politie ingrijpen. Op een terras werd met flesjes gegooid. Twee heethoofden gedroegen zich weerspannig en werden bestuurlijk aangehouden. Het bleek niet om Nederlanders te gaan, wel om Vlamingen.

Bekijk hier beelden van de politie-interventie:

Videospeler inladen...

Ook daarna moest de politie nog een paar keer tussenkomen, maar meestal was het probleem na een goed gesprek opgelost.

Korpschef Steve Desmet toonde zich na afloop tevreden over de aanpak. “Het was een drukke nacht, maar zware incidenten bleven uit. Door kort op de bal te spelen, kunnen we veel onheil voorkomen. Zo willen we het de komende nachten ook houden. De samenwerking met de horeca verliep eveneens vlot. Ik ben tevreden over hoe de eerste nacht verlopen is.”

Ook vorig jaar was er veel overlast in de Knokse uitgaansbuurt en werd het sluitingsuur door de jongeren niet gerespecteerd. 

Meest gelezen