VRT NWS

Thuis of op reis op de hoogte blijven van nieuws uit jouw buurt? Het kan met de regiomeldingen in de app van VRT NWS

Meteen op de hoogte zijn van nieuws uit jouw buurt: het kan voortaan nog vlotter via de app van VRT NWS, of je nu thuis of op reis bent. Vandaag lanceren we de regiomelding waarmee je meteen een melding op je smartphone krijgt bij nieuws of gebeurtenissen in jouw gemeente of andere gemeentes die jou interesseren. Ontdek hier hoe het in zijn werk gaat.

Een zwaar ongeval, politieke spanning in de gemeenteraad of gewoon een opvallend feit: wanneer het in jouw buurt gebeurt, dan wil je het graag weten en dit zo snel mogelijk. Dat kan voortaan vlotter dan ooit met de regiomelding in de app van VRT NWS die we vandaag lanceren. Wat moet je hiervoor doen? We leggen het je in een paar eenvoudige stappen uit.

Een voorbeeld van een regiomelding die je ook voor jouw buurt kan instellen.

Zorg er eerst en vooral voor dat je de meest recente versie van de app op je smartphone hebt staan. Heb je de app van VRT NWS nog niet op je telefoon staan? Download hem gratis in de App Store (Apple) of via Google Play (Android).

Beginnen doe je door je in te schrijven op Mijn NWS, de nieuwe functie in de app van VRT NWS die we eerder dit jaar lanceerden en waarmee je een eigen nieuwsaanbod (naast de redactioneel samengestelde hoofdpuntenfeed) kan samenstellen op basis van je eigen interesses of je regionale voorkeuren. 

Heb je dit nog niet gedaan? Geen paniek: via deze link leggen we je stap voor stap uit hoe het moet. Kies je bij een eerste gebruik om nieuws te volgen uit een bepaalde gemeente, dan krijg je meteen ook de vraag of je er ook een melding over wil ontvangen. 

Heb je Mijn NWS wél al geactiveerd en volg je al een of meerdere gemeenten? Klik dan rechtsboven in de app van VRT NWS op instellingen (zie hieronder) en klik door naar meldingen. Daar kan je eerst de meldingen van Mijn NWS aanklikken en vervolgens de meldingen voor die gemeentes aanvinken waarover je meteen een bericht wil krijgen bij nieuws uit die buurt(en). Meer hoef je niet te doen.

Wil je je meldingen later nog aanpassen? Ga dan naar Instellingen/Meldingen/Mijn NWS, en kies daar de gemeenten waarover je meteen een bericht wil krijgen. 

Een voorbeeld van meldingen binnen Mijn NWS die je kan aan- of uitvinken.

Net als bij de lancering van Mijn NWS heb jij ook bij meldingen over regionieuws altijd de controle in handen. Jij bepaalt welke je wel of niet krijgt en op elk moment kan je ze via de instellingen van de app aan- of uitvinken.