foto: Radio 2

Veloservice Tessenderlo helemaal afgebrand

Een fietsatelier in Tessenderlo is zondagochtend in de vlammen opgegaan. Vroeg in de ochtend al brak er brand uit in Veloservice Tessenderlo aan de Schoterweg. De zaak is helemaal verloren. 

Eigenaar Nick Van Mol lag nog te slapen in het aanpalende huis toen de brand uitbrak. "Ik lag nog in bed met ons kindje te slapen, terwijl mijn vriendin beneden met de afwas bezig was. Toen ze de poes buiten liet, merkte ze de vlammen op." Nick stormde naar buiten, maar kon zelf niets meer doen. De brandweer kwam ter plaatse. “Ik weet nog niet wat er net is misgelopen, misschien dat er iets mis was met een ingestoken batterij", zegt hij. "De verzekering zal morgen ter plaatse komen om de oorzaak te onderzoeken."

Schade is groot

Maar met zijn zaak kan hij nu niet verder. “De schade is heel groot. Er stonden 25 elektrische fietsen en ook nog eens 5 of 6 gewone fietsen en alle stock is ook nog weg." In Meerhout had Nick een nieuw pand gekocht, dat binnen 2 maanden klaar is. "Maar tot dan kan ik niet meer verder", zucht hij.

Meest gelezen