Voeren vaccineert en maakt inhaalbeweging: 81 procent heeft eerste prik gehad

In Voeren hebben ze een forse inhaalbeweging gemaakt met de vaccinaties, op het zevende vaccinatiemoment op zaterdag. 41 procent van de volwassen bevolking is nu volledig gevaccineerd. 81 procent van de Voerenaars heeft de eerste prik gehad. 

In Voeren doen ze af en toe een vaccinatiemoment, in de sporthal van de provinciale school. Zaterdag was er zo eentje, waarbij 428 inwoners een prik hebben gekregen. 41 procent van de volwassen bevolking is nu volledig gevaccineerd. 81 procent van de Voerenaars heeft de eerste prik gehad. Ook de eerste tieners, vanaf 12 jaar, kregen met toestemming van hun ouders hun eerste prik met het Pfizer vaccin. 

Met deze nieuwe reeks vaccins maakte de gemeente een belangrijke inhaalbeweging, want tot zaterdag scoorde het lager dan het gemiddelde.

(lees verder onder de foto)

foto: Radio 2

Laatste op 14 augustus

In Voeren zelf zijn er nog vaccinatiemomenten voorzien op 17 juli, 31 juli en een laatste keer op 14 augustus. “Voor wie nog een tweede prik moet krijgen", zegt coördinator Pascale Rassin. "Wie afgezegd heeft of niet kwam opdagen  kan zich nog aanmelden in het vaccinatiecentrum in Tongeren.  Ook zijn er inwoners die elders, op het werk, Wallonië of Nederland, hun prik al kregen”, zegt Rassin.  

Meest gelezen