Luk De Wilde

Brand in Melsele legt serre volledig in de as

In Melsele bij Beveren heeft zondagmiddag een korte maar hevige brand gewoed in een serre. Het vuur verspreidde zich razendsnel, tot in Sint-Niklaas en Antwerpen was een grote zwarte rookpluim te zien. Een man die zelf een bluspoging ondernam, liep een lichte rookvergiftiging op, maar kon ter plaatse verzorgd worden.  

De brand brak gisteren uit in de serre van een tuinbouwbedrijf aan de Zakdam in Melsele. Er lagen heel wat paletten met plastic veilingbakjes en werkmateriaal gestapeld.  Het vuur verspreidde zich zeer snel, korte tijd was een grote zwarte rookpluim te zien tot in Antwerpen en Sint-Niklaas.

De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Een poolhouse naast de serre liep schroeischade op door de hitte, een woning bleef onbeschadigd. Een man die zelf een bluspoging ondernam, liep een lichte rookvergiftiging op maar kon ter plekke verzorgd worden.

Meest gelezen