Radio 2

Halfnaakte scouts springen van brug over IJzer in Diksmuide: "EK-winst Italië aan het vieren"

Een groep scouts vierde de EK-winst op een speciale manier. Zij sprongen halfnaakt vanop de Hogebrug in de IJzer. De politie kwam ter plaatse, maar schreef geen boete uit. "We zien het eerder als kwajongensstreken en gaven hen een uitbrander. We wezen hen op de gevaren van het springen van de brug, want we weten niet wat er allemaal op de bodem van de IJzer ligt.”

Rond middernacht haalde de politie in Diksmuide een groep halfnaakte scouts uit het water. De politie werd verwittigd door een bestuurder die op de Hogebrug van de IJzerlaan in Diksmuide, vlak aan de IJzertoren reed. De bestuurder zag verschillende halfnaakte of bijna naakte jongeren, die vanop de brug metersdiep naar beneden in het water sprongen. 

"Twee politiepatrouilles kwamen al ter plaatse toen de jongeren nog in het water zaten", klinkt het bij de politie. "We wachtten hen op aan de kaai en geboden hen uit het water te komen. In totaal waren er vijf of zes jongeren in het water gesprongen. Dat is verboden, want het is er te gevaarlijk. Er liggen boten vlakbij en bovendien is het onduidelijk wat er allemaal op de bodem van de IJzer kan liggen. Het was ook te koud, maar daar leken ze weinig last van te hebben, aangezien ze halfnaakt waren."

We zien het eerder als kwajongensstreken en gaven hen een uitbrander en geen boete

Politie Diksmuide

Het ging om een scoutsgroep uit Antwerpen, die op kamp is in de IJzerboomgaard. "De jongeren wisten ons te vertellen dat ze uitbundig waren omdat ze de EK-overwinning in het voetbal van Italië aan het vieren waren. Ze hadden wellicht ook wat te veel gedronken. We zien het eerder als kwajongensstreken en gaven hen een uitbrander en geen boete. We wezen hen wel op de gevaren van het springen van de brug." De groep kon zonder kleerscheuren, en zonder boete, naar de kampplaats terugkeren.

Meest gelezen