Italiaans straatfeest barst los in Genk na overwinning na winst op EK

Op heel wat plaatsen in Limburg hebben de Italianen vannacht de Europese titel gevierd. Vooral Genk stond een tijdlang volledig op stelten. Honderden supporters trokken daar toeterend, met vlaggen en vuurwerk de straat op.

De beker op Wembley was amper overhandigd toen de Italianen massaal het centrum van Genk innamen. Met toeterende autokaravanen en knetterend vuurwerk lieten ze zich horen. Veel supporters droegen de Italiaanse vlag mee. De meesten vierden tussen de Grote Markt en de Europalaan.

(Lees verder onder de foto)

Nochtans had lange tijd een bedrukte sfeer gehangen op de verschillende plaatsen waar de Italianen samen de wedstrijd volgden. De vroege Engelse goal was meteen een domper op vreugde. Die sfeer verbeterde toen  de Italianen meer  in de wedstrijd kwamen en ontplofte een eerste keer toen Bonucci halfweg de tweede helft de gelijkmaker maakte.  Dan volgden nog zenuwslopende verlengingen en strafschoppen, maar na de laatste penalty volgde het delirium.

Het feestje op de Europalaan duurde tot ongeveer half één. Op enkele supporters na waren de meesten toen al naar huis.

Meest gelezen