"KOERSbus" houdt halt in Gent en Aalst: "We krijgen bezoek van de dochter van Tom Simpson"

De KOERSbus, het rondrijdende wielermuseum van Koersmuseum Roeselare houdt vandaag halt in Gent en Aalst. Het zijn 2 van de 20 steden waar de museumbus stopt tijdens zijn ronde van België, om het WK-verleden van ons land te eren.

Over ruim twee maanden vindt het WK wielrennen plaats in Vlaanderen. Om het WK-verleden van ons land te eren rijdt het Koersmuseum Roeselare  nog tot 21 juli rond met een rijdend wielermuseum. 

Dochter van Tom Simpson

Vandaag houdt de bus halt in Gent en in Aalst. "Aan de Blaarmeersen in Gent  krijgen we bezoek van Joanne Simpson, de dochter van Tom Simpson, die in 1965 het WK Wielrennen won, en die ook een tijd in Gent woonde", vertelt Dries De Zaeytijdt, van het Koersmuseum Roeselare. 

"In Aalst eren we Rudy Dhaenens", vertelt De Zaeytijdt, "Die werd in 1990 wereldkampioen in Japan. Dhaenens stierf in 1997 na een zwaar verkeersongeval. De lokale wielerschool in Aalst draagt ook z'n naam."

Binnenkort ook Ronse

Op 20 juli houdt het rijdend wielermuseum halt in Ronse. "Ronse was gaststad van het WK in 1963 en 1988. We gaan speciefiek op zoek naar verhalen en getuigen die erbij waren." vertelt De Zaeytijdt nog. 

Meest gelezen