KSA Wytewa

KSA uit Roeselare gelast zomerkamp af na coronabesmettingen bij de leiding

Gisteren besliste de leiding van KSA Wytewa uit Roeselare hun jaarlijks zomerkamp te annuleren. Enkele leiders voelden zich ziek en één onder hen testte positief op het coronavirus. Na overleg werd het kamp afgelast om verdere besmettingen te vermijden. 

Nadat Chiro Tjsoef uit Heule-Watermolen vorige week de beslissing nam om hun kamp af te gelasten na een covid-besmetting volgt nu ook KSA Wytewa uit Roeselare. Gisteren deelde de leiding het slechte nieuws op hun Facebookpagina. "Deze ochtend bleven enkele leiders ziek te bed, waardoor de voltallige leiding zich uit voorzorg testen. Uit de testing bleek dat er naast de zieke leiders nog een leider besmet is met het coronavirus", klinkt het vanuit de leiding. 

Normaal gezien stond het vertrek van de leiding en een negentigtal leden gisteren gepland, maar na overleg met huisartsen en de corona-coördinator in Roeselare werd er beslist om het kamp af te gelasten. "We zijn erg teleurgesteld omdat het kamp zo dichtbij was en er heel wat voorbereiding aan vooraf gaat. Zo zijn we negen dagen bezig geweest met speldborden en decors maken. Jammer dat alles dus voor niets is", voegt de leider Stan Tytgat toe. 

Vooraf testen

Nu steeds meer jeugdbewegingen te maken krijgen met covid-besmettingen, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) iedereen op om zich te laten testen voor ze op kamp vertrekken. Volgens Scouts en Gidsen Vlaanderen lijkt dit voorstel praktisch onhaalbaar. 

"We stellen ons ernstige vragen bij wie dat gaat betalen en organiseren voor meer dan 20.000 kampen. Bovendien zijn er veel activiteiten in de buitenlucht en zijn testen vooraf een momentopname. Niets zegt dat er een dag of twee na de test toch een positieve besmetting zou kunnen zijn", vertelt woordvoerder Jan Van Reusel.

Meest gelezen