Leuvense politie spreekt leveranciers aan die op fietssuggestiestrook stilstaan

De Leuvense politie gaat leveranciers meer aanspreken die op de fietssuggestiestrook stilstaan van de Bondgenotenlaan. Leveren mag normaal alleen buiten de spitsuren, maar de Fietsersbond klaagt dat dat ook gebeurt op spitsmomenten. Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) belooft dat de politie bestuurders nog vaker zal aanspreken. 

De Fietsersbond van Leuven klaagt dit weekend in het Nieuwsblad over de vele vrachtwagens en bestelwagens die stilstaan op de fietssuggestiestrook op de Bondgenotenlaan. Daardoor moeten fietsers tussen de voertuigen slalommen, wat erg gevaarlijk is. Schepen David Dessers reageert op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel: "Onze politiediensten verzekeren mij dat er regelmatig gecontroleerd wordt, maar de foto's van de Fietsersbond spreken inderdaad voor zich. Er zijn nog leveranciers die buiten de toegelaten uren van 7u 's ochtends tot 9u, en van 15u tot 18u parkeren op de fietssuggestiestrook. En dat is absoluut niet de bedoeling. Als extra controles nodig zijn, gaan we dat zeker doen."

Geen APNR-camera's

In de voetgangerszone van Leuven worden ANPR-camera's ingezet. De zogenaamde slimme camera's registereren welke voertuigen, wanneer mogen doorrijden. Mogen ze daar niet zijn, krijgen bestuurders een boete. Een handig systeem, maar niet voor de Bondgenotenlaan, zegt Dessers: "De situatie op de Bondgenotenlaan is erg ingewikkeld. Je hebt er leveranciers, bussen, werfverkeer, fietsers en wandelaars. ANPR-camera's zijn daar niet voor geschikt. We verkiezen om de politie daar in te zetten, ook met fietsen. Zij kunnen mensen aanspreken, dat kunnen camera's niet. We zullen er dan ook zeker niet voor terugdeinzen om die controles op te voeren."

Meest gelezen