Archiefbeeld Nekka-Nacht in het Sportpaleis

Nekka-Nacht keert na vier jaar terug naar Lotto Arena in 2022

De Nekka-Nacht, het feest van het Nederlandstalige lied, komt terug in 2022. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Nekka-Nacht hield er in 2019 mee op door terugvallende bezoekersaantallen. Er volgden een reeks intiemere concerten. Maar nu er meer interesse is in Nederlandstalige muziek, pikt Nekka de draad weer op. Mama's Jasje wordt de centrale gast. 

Nekka-Nacht vierde jarenlang het Nederlandstalige lied met een groot festival in het Sportpaleis in Antwerpen. De laatste edities kregen echter te maken met terugvallende bezoekersaantallen en Nekka-Nacht moest naar de kleinere Lotto Arena verhuizen. Maar ook die verhuizing bracht geen oplossing. In 2019 ging Nekka na 25 jaar een andere richting uit, met een reeks intiemere concertavonden in plaats van één groot evenement. In 2022 wordt dat anders, dan komt er opnieuw een échte Nekka-Nacht. 

De goesting is helemaal terug

Koen Huyghebaert van Nekka

"#LikeMe" en "Liefde voor muziek"

De organisatie Nekka merkt dat er opnieuw interesse is in Nederlandstalige muziek. "De goesting is helemaal terug," zegt Koen Huyghebaert van Nekka. "We merken niet alleen bij artiesten en muzikanten een hernieuwde belangstelling, maar ook bij programmatoren." 

Volgens Huyghebaert zouden televisieprogramma's zoals "#LikeMe" en "Liefde voor muziek" de interesse weer hebben aangewakkerd. Een groter evenement zou helpen om de Nederlandstalige muziek écht in de schijnwerpers te zetten.

Mama's Jasje

Net zoals de vorige edities, zal er ook in 2022 een centrale gast zijn. Dat wordt Mama's Jasje. Op de Nekka-Nacht brengt de centrale gast eigen nummers, maar ook enkele bevriende en muzikaal verwante artiesten komen optreden. In 2016 werd er bijvoorbeeld hulde gebracht aan Toon Hermans. Artiesten zoals Bart Peeters, Bart Cannaerts en Jackobond brachten toen enkele nummers van hem.

Bekijk hieronder het optreden van Mama's Jasje op "Vlaanderen feest":

Meest gelezen