Niet één maar vijf WK-dorpen in Overijse tijdens WK Wielrennen

Het WK Wielrennen dat eind september plaatsvindt, zal in Overijse niet onopgemerkt voorbijgaan. De gemeente richt maar liefst vijf WK-dorpen in. "Op die manier hoeven mensen niet allemaal op één plek samen te komen", legt burgemeester Inge Lenseclaes (N-VA) uit.

Van 19 tot 26 september vindt het WK Wielrennen plaats in ons land. De strijd om 11 wereldtitels wordt gereden tussen Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven. Eindigen doen ze in Leuven, met een lokale ronde “de Flandrien” in de Druivenstreek. Om de passage van wielrenners in de verf zetten, zal Overijse één van de vijf officiële WK-dorpen organiseren. Maar op de 11 juliviering gisteren verklapte de burgemeester van Overijse, Inge Lenseclaes, dat er nog vier extra dorpen bij komen. 

"Er komt sowieso een officieel WK-dorp in de eindbocht in Overijse, maar ook in de gehuchten Terlanen en Eizer komen er WK-dorpjes die opengehouden worden door burgers. Ook de scouts zullen een eigen WK-dorp hebben. Op die manier kunnen we er echt een feest van maken." Maar ook corona is een reden om meerdere WK-dorpen te organiseren, aldus Lenseclaes. "Door corona is het beter om verschillende locaties te voorzien. Dan kunnen mensen op verschillende plekken kijken en moet niet iedereen op één locatie samenkomen."

Cursus '100 km fietsen'

"Overijse heeft een lange traditie van wielrennen", legt Lenseclaes uit. "Veel koersen passeren bij ons en met dit WK willen we ook aandacht geven aan de vele toeristische troeven die onze streek te bieden heeft. Daarom staat de hele zomer in Overijse in het teken van wielrennen. Er zijn een quiz en andere shows die verband houden met wielrennen. Er worden ook heel veel wandelingen en fietstochten georganiseerd die in het teken van het WK staan. En we organiseren een cursus van 12 weken waarin je 100 km kan leren fietsen."

Meest gelezen