Niet meer fietsen over de Meir in Antwerpen? Stad komt met alternatieve fietsroute

Op de Meir in Antwerpen komt er op termijn een alternatieve route voor fietsers, zodat ze niet meer over de winkelstraat moeten fietsen wanneer het er erg druk is. Fietsers zouden de Lange Nieuwstraat kunnen nemen, de straat die parallel naast de Meir ligt. De straat wordt binnenkort heraangelegd. "Er komt meer ruimte voor de zwakke weggebruiker", zegt Antwerps districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA). 

Er komt een oplossing voor fietsers in Antwerpen die nu nog regelmatig over de drukke Meir rijden. Als fietsers zich er tussen de shoppers begeven, dan levert dat vaak gevaarlijke situaties op. De stad zal daarom de Lange Nieuwstraat opnieuw aanleggen, de straat die parallel langs de Meir ligt. 

In de Lange Nieuwstraat komt een breed fietspad en auto's zullen er over de trambedding moeten rijden

Paul Cordy, Antwerps districtsburgemeester (N-VA)

De Lange Nieuwstraat zal veiliger worden voor fietsers, die er nu nog moeten slalommen tussen de tramsporen. "Er komt een breed fietspad, het auto- en tramverkeer wordt samen in één bedding geplaatst en de voetpaden worden verbreed", legt Antwerps districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA) uit. Zo kunnen fietsers op termijn de Meir vermijden. 

De werken zouden binnen een jaar starten en ze zouden zo'n twee jaar duren. Intussen wordt er ook gekeken naar een mogelijke slimme telling op de Meir. "Op drukke momenten en zodra we merken dat er veel voetgangers zijn, zouden we een verbod kunnen opleggen om over de Meir te fietsen", aldus Cordy. Die maatregel moet nog wel goedgekeurd worden.

Meest gelezen