Nieuwe app maakt leven van diabetespatiënten makkelijker: testers gezocht in Hasselt

Er is een nieuwe app, die het leven en de behandeling van diabetespatiënten vergemakkelijkt. Het eerste pilootproject in Vlaanderen wordt uitgerold in Hasselt. Er worden nog patiënten gezocht die mee willen testen. 

Hasseltse diabetespatiënten en hun zorgteam krijgen een Vlaamse primeur. Ze vinden binnenkort alle informatie over hun aandoening op één centrale plaats terug, dankzij een app. POM Limburg ontwikkelde de app samen met enkele partners. Daphne Conings van het Wit-Gele Kruis: "Daar zitten dan gegevens in zoals bloedresultaten, afspraken en een medicatieschema. Het unieke is dat iedereen in de zorg - huisarts, apotheker, gezinszorg, thuisverpleging en het ziekenhuis - het kan raadplegen, maar ook de patiënt zelf kan erin kijken." De bedoeling is dat de patiënt zo beter wordt opgevolgd. En een betere zorg leidt tot een langer leven. 

Het unieke is dat iedereen in de zorg het kan raadplegen, maar ook de patiënt zelf kan erin kijken.

De patiënt zelf is ook een belangrijke schakel. "Hij of zij kan zelf bepalen wat de persoonlijke doelstellingen zijn en die zelf opvolgen. Maar de patiënt kan ook zelf een nota maken bij de medicatie, dat het hele zorgteam kan zien", zegt Conings. 

Mensen gezocht

De app wordt vanaf september uitgetest in de eerstelijnszone in Hasselt. Er worden nog mensen gezocht, die diabetes type 2 hebben. "De huisarts zal met de patiënten contact opnemen, als ze in aanmerking komen om aan de studie deel te nemen", vervolgt Conings. "De huisarts zal er ook alle info over geven."

Meest gelezen