Belga Images

Prinses Delphine zal voor het eerst met haar man Jim aanwezig zijn op het nationaal defilé van 21 juli

Voor het eerst zal prinses Delphine de koninklijke familie vergezellen op 21 juli op het Paleizenplein. Ze doet dat met haar man Jim O'Hare. Opvallende afwezigen zijn opnieuw koning Albert en koningin Paola. Prins Laurent moet het stellen zonder prinses Claire. 

Het laatste defilé dateert van 2019. Vorig jaar was er geen door corona. 's Ochtends wonen koning Filip, koningin Mathilde, prinses Astrid en haar man prins Lorenz, en prins Laurent het Te Deum bij. Filip en Mathilde in de Sint-Michiels- en Sint- Goedelekathedraal in Brussel, Astrid en Lorenz in de Sint-Quintinuskathedraal van Hasselt en Laurent in de Collégiale Sainte-Waudru in Bergen.

Elisabeth paradeert in het militaire defilé

In de namiddag volgt dan het nationale defilé waarin kroonprinses Elisabeth als militair zal paraderen op het Paleizenplein. Koning Filip zal dus bij het schouwen van de troepen zijn oudste dochter zien passeren.

De koninklijke familie krijgt op het Paleizenplein ook het gezelschap van prinses Delphine en Jim O'Hare. Na een jarenlange juridische strijd werd Delphine in oktober vorig jaar erkend als de dochter van koning Albert. Het is niet de eerste keer dat Delphine op een officiële gelegenheid aanwezig is. In februari was ze er al bij tijdens een bezinningsmoment in de Koninklijke Crypte, om overleden familieleden te herdenken.   

Prinses Delphine aan de Koninklijke Crypte met Jim O'Hare:

Videospeler inladen...

Filip en Mathilde brengen na het defilé, met kinderen prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore, een bezoek aan Farra Clerlande in Ottignies (een residentie voor volwassenen met een ernstige mentale beperking) en aan het Nationaal MS Centrum in Melsbroek.  

Afwezigen zijn prinses Claire, koning Albert en koningin Paola. Albert en Paola hebben sinds de troonswisseling geen enkele nationale feestdag bijgewoond. Claire was er twee jaar geleden wel bij.

Bekijk hier het verslag van het defilé in 2019 uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen