"Smaakmeesters Deluxe" met culinaire wandelingen door de stad: "Antwerpen verder op de kaart zetten als culinaire hotspot van Vlaanderen"

De zevende editie van het culinaire festival "Smaakmeesters" krijgt dit jaar het etiket "Deluxe". Voor het eerst worden er ook wandelingen georganiseerd waarbij je onderweg, verspreid over drie restaurants, kan genieten van een driegangenmenu. Zo'n 130 horeca- en speciaalzaken nemen deel aan het evenement dat Antwerpen verder wil uitspelen als de culinaire hoofdstad van Vlaanderen.
 

"Smaakmeesters" vindt plaats op 1, 2 en 3 oktober. In de Antwerpse binnenstad zijn er heel wat culinaire evenementen gepland die dagen, zoals kookdemonstraties. Nieuw dit jaar zijn wandelingen onder de benaming "Smaakmeesters Deluxe",  die plaatsvinden op zondag 3 oktober.’  Onderweg krijg je tijdens een culinaire ontdekkingstocht in drie verschillende gastronomische restaurants een deel van een driegangenmenu voorgeschoteld. Er is ook telkens een sterrenzaak bij. Zo werken onder meer The Jane, Le Prestine, Het Gebaar, Nathan en Zilte mee. De prijzen starten vanaf 165 euro, aperitief, dessert en koffie inbegrepen.

Jonge chefs en gevestigde waarden

"Dit evenement heeft niet alleen te maken met het uitspelen van onze sterrenrestaurants, samen goed voor 14 Michelinsterren, maar ook met het brede palet aan restaurants dat we in Antwerpen hebben. We willen de combinatie maken van jonge chefs die met prachtige culinaire concepten starten en de gevestigde waarden", vertelt schepen van middenstand en toerisme Koen Kennis (N-VA). "Met dit initiatief hopen we dat veel mensen de restaurants ontdekken en er zullen terugkomen. Ik ben heel bij dat ook de sterrenchefs, want dat zijn toch onze vlaggeschepen van het culinaire verhaal, mee hun schouders onder dit initiatief zetten en zo Antwerpen mee promoten als culinaire hotspot van Vlaanderen. Zij krijgen hun zaak makkelijk gevuld maar op deze manier zijn ze mee trekker voor iedereen die in deze stad met lekker eten bezig is."

 
 

Meest gelezen