Foto: Maarten De Smedt

Straatnaamborden verdwenen of uitgetrokken in Keerbergen

In Keerbergen zijn verschillende palen met straatnaamborden gevandaliseerd. Op meerdere straten zijn de palen uit de grond getrokken en sommige straatnaamborden zijn meegenomen.

Op Facebook klagen verschillende inwoners van Keerbergen dat straatnaamborden zijn gevandaliseerd of verdwenen in de gemeente. Dat is het geval in onder andere de Mosvennedreef, Cleynhenslaan, Irisweg, Meidoornweg en in de Braambosweg. Waarnemend burgemeester Bob Saviolo (Open VLD) is op de hoogte van het probleem. "Het gebeurt jammer genoeg regelmatig. Sinds een aantal weken worden steunpalen van straatnaamborden uit de grond getrokken of worden de borden er af gehaald en meegenomen."

"In mijn tijd werden die borden al eens meegenomen als souvenir"

Waarnemend burgemeester Bob Saviolo (Open Vld)

De gemeente probeert een einde te maken aan het vandalisme, al is dat niet zo eenvoudig. "Momenteel proberen we de vandalen op heterdaad te betrappen. Dat doen we via de politie die al verwittigd is, maar ook via de BIN's, de buurtinformatienetwerken. Hopelijk kunnen we het probleem zo oplossen."

Saviolo vermoedt dat de daders hangjongeren zijn die niet goed weten wat doen deze zomerperiode. "In mijn tijd werden zulke borden al eens meegenomen naar studentenkoten als souvenir, maar zoiets mag natuurlijk niet gebeuren."

Meest gelezen