Radio 2

Uitslaande brand treft chirolokalen in Westerlo: "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen"

In Heultje, een dorp in Westerlo, zijn zondagavond de lokalen van de plaatselijke Chirovereniging uitgebrand. In hetzelfde gebouw zitten ook de kinderopvang, de lokale radio en de duivenbond. Daar is enkel rookschade. "Gelukkig was er niemand in het gebouw aanwezig en zijn er geen gewonden gevallen", zegt Sus Meulemans van brandweerzone Kempen. 

De brandweer is zondagavond rond 21.20 uur opgeroepen voor een brand aan de Gravin De Merodestraat in Heultje. "Toen we hier aankwamen, zagen we al een grote rookpluim uit het dak komen. Het gebouw hing vol rook en aan de kant van het Chirolokaal sloegen de vlammen al naar buiten", vertelt Sus Meulemans van brandweerzone Kempen. 

Toen we aankwamen, zagen we al een grote rookpluim uit het dak komen

Sus Meulemans, brandweerzone Kempen

Op het moment van de brand was er niemand aanwezig in het gebouw. "En gelukkig zijn er geen gewonden gevallen", zegt Meulemans. "De materiële schade aan het chirolokaal is wel aanzienlijk." In hetzelfde gebouw zitten ook de lokalen van de kinderopvang, de plaatselijke vrije radio en de duivenbond, maar die hebben alleen lichte rookschade.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.  Dat wordt door de politie nog verder onderzocht.

Meest gelezen