Flip Franssen

Groot aantal coronabesmettingen onder jongeren in Leuven: "Jongeren moeten zich zo snel mogelijk laten vaccineren"

Er zijn almaar meer coronabesmettingen in Leuven. Van alle centrumsteden is Leuven, na Aalst, de stad met relatief gezien het grootst aantal besmettingen. "Het aantal jongeren in Leuven is het grootste van alle centrumsteden en het is daar dat de besmettingen zich situeren", aldus burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Vaccineren is de boodschap.

De stijging in het aantal coronabesmettingen in Leuven is opmerkelijk want tot nu toe is de studentenstad redelijk gespaard gebleven van veel besmettingen. Maar nu is dat dus anders. Van echte clusters lijkt er geen sprake te zijn, de besmettingen zitten vooral bij de jongeren en jongvolwassenen onder de 30. Het grote aandeel jonge bewoners maakt dat Leuven nu met hogere cijfers te kampen heeft, zegt Ridouani. "Er is een nationale trend van toenemende besmettingen onder de jongeren en dat is in Leuven niet anders. Van alle centrumsteden heeft Leuven het grootste aantal jongeren en dus is het logisch dat Leuven momenteel kampt met een groot aantal besmettingen."

De centrale boodschap is: laat je zo snel mogelijk vaccineren.

Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit)

Burgemeester Ridouani benadrukt dat er geen enkele reden tot paniek is, maar roept jongeren wel op zich zo snel mogelijk te laten vaccineren. "Leuven volgt de nationale trend. Bovendien hebben we twee grote testcentra en wordt er ook veel getest. De besmettingen in Leuven zitten exclusief bij de jongeren. Het is belangrijk dat zij zich ook laten vaccineren om zichzelf en anderen te beschermen. De centrale boodschap is: laat je zo snel mogelijk vaccineren."

Volgens Ridouani heeft 90 procent van de andere leeftijdsgroepen een eerste prik gekregen. "We proberen nu ook de jongeren te bereiken. Voor hen voorzien we extra vaccinatiedagen. Mensen die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen bellen naar 0800/16 9 16 om meteen een vaccinatiemoment in te plannen."

Meest gelezen