JVK

Veertiger sterft in centrum van Kortrijk na aanrijding

Deze nacht overleed in Kortrijk een 45-jarige man uit Heule nadat een dronken automobilist van de weg raakte. De auto vloog met een hoge snelheid uit de bocht en kwam tot stilstand tegen de gevel van een bakkerij. De bestuurder probeerde nog te vluchten, maar werd samen met de passagier opgepakt. 

Iets na middernacht wandelden drie vrienden van de Grote markt naar de brug over de Leie. Ze zagen plots een auto vanuit de Budastraat aanrijden aan een hoge snelheid. De auto vloog uit de bocht op de linkerkant van het voetpad. Tijdens de crash ramde de dronken bestuurder uit Ingelmunster twee palen en raakte hij één van de drie vrienden. De andere twee konden nog net op tijd wegspringen. De wagen kwam tot stilstand tegen de gevel van bakkerij Hoornaert.

De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat voor het slachtoffer. Na het ongeval stapte de 27-jarige bestuurder uit en zette hij het op een lopen. De politie kon de dader vatten ter hoogte van de Broeltorens. Hij probeerde de schuld nog in de schoenen van de passagier te schuiven, maar ze werden beiden opgepakt. 

De auto werd in beslag genomen door de politie en de passagier werd al verhoord. De dronken bestuurder moest eerst naar het ziekenhuis voor verzorging en zal later voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het Kortrijkse parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken. 

Meest gelezen