Tot donderdag "een beetje herfst", maar vanaf het weekend zijn we vertrokken voor warme en zonnige periode

De fans van zomerweer moeten nog even op de tanden bijten. De komende dagen wordt het "een beetje herfst", met veel wolken en regen. Vrijdag wordt het stilaan beter, maar vanaf het weekend zijn we écht vertrokken met warme en zonnige dagen. 

Vandaag begint bewolkt en nog meestal droog, maar in het westen is er kans op enkele druppels. Geleidelijk worden er stapelwolken gevormd en stijgt de kans op buien. Vooral in de namiddag en avond kunnen de buien intens worden en lokaal vergezeld zijn van onweer, waarschuwt het KMI. De temperatuur schommelt tussen 19 graden in de Ardennen en 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend bewolkt met, vooral in het oosten, lokale buien die plaatselijk fel kunnen zijn en vergezeld worden van onweer. Er is kans op lokale nevel of mist. De temperatuur ligt tussen 15 en 17 graden. De wind is meestal zwak veranderlijk. In het noorden van het land wordt hij matig uit noordoost.

Van morgen tot donderdag blijft het onstabiel met elke dag regen­ en onweersbuien. In sommige streken kan er veel neerslag vallen. De temperatuur schommelt meestal rond 21 graden. 

"Een beetje herfst", vat weervrouw Sabine Hagedoren het samen. Maar vanaf vrijdag komt er beterschap in zicht. "Vanaf dan zou de luchtdruk stijgen, waardoor het grotendeels droog wordt. Al zullen er dan wel nog redelijk veel wolken zijn."

Wie plannen heeft voor het weekend, die zal écht geluk hebben. Zaterdag is het eerst nog wat grijs, maar in de loop van de dag komt de zon erdoor en wordt het zo'n 21 graden. De temperaturen gaan dan in stijgende lijn. Zondag wordt het wellicht zonnig en 23 graden. En ook volgende week ziet er volgens de huidige langetermijnsvoorspellingen van het KMI zonnig en warm uit. 

Bekijk hier het weerbericht van zondag 11 juli, 19.30 uur:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen